Ce întrebări dificile/absurde ai întâlnit la interviurile de angajare? - Printable Version +- Locuri de muncă, sfaturi și inspirație la un gând distanță (https://www.forumjob.net) +-- Forum: Zona HR | Zona antreprenorială | Zona freelancing (https://www.forumjob.net/forum-73.html) +--- Forum: Zona HR (https://www.forumjob.net/forum-74.html) +--- Thread: Ce întrebări dificile/absurde ai întâlnit la interviurile de angajare? (/thread-12.html) |
Ce întrebări dificile/absurde ai întâlnit la interviurile de angajare? - Bogdan C. - 12-26-2024 Cu toții avem povești. Încep eu, dar o să încerc să mă rezum la una cât mai scurtă. Am fost la un interviu (nu mai rețin pentru ce post, dar nu unul de șofer) și, printre altele, persoana care m-a intervievat m-a întrebat dacă am carnet de șofer. I-am răspuns "DA", iar apoi m-a întrebat "dar știți să conduceți?". I-am spus că nu au vrut să mi-l dea fără să știu să conduc. Sigur, să zicem că înțeleg întrebarea, că (probabil?) se referea dacă am experiență în ale volanului, dar mi se pare stupidă/prost formulată. Voi ce întrebări ciudate sau dificile ați întâlnit la interviurile de angajare? RE: Ce întrebări dificile/absurde ai întâlnit la interviurile de angajare? - BogdanP - 12-28-2024 In prezent am 15 ani de experienta, insa, in trecut, pe cand aveam doar 7-8 ani, majoritatea interviurilor contineau o intrebare extrem de inutila: "ce inseamna X?", unde X era nu-stiu-ce acronim care nu arata nimic despre mine, despre cum gandesc, sau despre ce stiu sa fac. De multe ori nu avea legatura nici cu ce presupunea acel job, la nivel practic. Din pacate, aveam o mentalitate destul de "supusa" la acea vreme, si nu le dadeam de inteles ce cred despre acel gen de intrebari. Insa, la nivel subconstient, nu ma mai interesa sa trec interviul sau sa lucrez acolo in viitor. De asemenea, negresit, acele interviuri care contineau astfel de intrebari scoteau la iveala si alte "probleme", de care aflam ulterior, dupa o documentare mai detaliata sau de la cunostinte: fie urma sa fiu refuzat de teama sa nu iau postul vreunui sef, fie firma nu mergea prea bine, fie in echipe existau animozitati serioase si tot felul de probleme "politice". Cu timpul am inteles ca e mai bine sa refuz din start oportunitati in care interviurile sunt ori prea complicate ori sunt neadaptate la oamenii care incearca sa se angajeze. Nu regret ca in trecut am pierdut timpul cu acele situatii, pentru ca am invatat ceva din ele. In prezent, insa, probabil ca as fi mult mai transant si i-as indruma sa caute pe Google acronimele RE: Ce întrebări dificile/absurde ai întâlnit la interviurile de angajare? - RalucaD - 01-03-2025 (12-26-2024, 10:48 AM)Bogdan C. Wrote: Doar membrii pot vedea link-urile. Înregistrează-te sau accesează-ți contul.Cu toții avem povești. Încep eu, dar o să încerc să mă rezum la una cât mai scurtă."Unde te vezi in 5 ani".... Mai nene, scăpați de obiceiurile astea.... "Mă văd în locul tău", asta e răspunsul pe care-l merita, dar nu cred că vor să-l audă |