Acest forum folosește cookie-uri
Acest forum folosește cookie-uri pentru a stoca informațiile dvs. de conectare dacă sunteți înregistrat, și ultima vizită dacă nu sunteți. Cookie-urile sunt mici documente text stocate pe computerul dumneavoastră; cookie-urile setate de acest forum pot fi utilizate numai pe acest site și nu prezintă niciun risc de securitate. Cookie-urile de pe acest forum urmăresc, de asemenea, subiectele specifice pe care le-ați citit și când le-ați citit ultima dată. Vă rugăm să confirmați dacă acceptați sau respingeți setarea acestor module cookie.

Un cookie va fi stocat în browserul dumneavoastră, indiferent de alegere, pentru a preveni să vi se pună din nou această întrebare. Veți putea modifica oricând setările cookie-urilor folosind link-ul din josul paginii.

Cer ajutor Cer sfaturi
(01-14-2025, 10:54 AM)Matei Busui Wrote: Doar membrii pot vedea link-urile. Înregistrează-te sau accesează-ți contul.Am fost si eu in situatia asta acu multi ani. Atunci am ales sa accept oferta mica oferita de companie fix ca sa incep de undeva in loc sa astept sa gasesc un punct de intrare mai ridicat.

A fost bine ca am putut sa invat mult mai rapid decat cand stateam pe tușă și căutam job, salariul mic a fost mai bun decât nimic, performanța bună pe care am avut-o la acel job m-a ajutat să cer măriri de salariu frecvente (era si mult mai mic salariul decat media din domeniul respectiv, probabil si asta a ajutat).

A fost rau că am "pierdut" destul de mult timp pe bani putini si am primit foarte putin respect din partea leadership-ului companiei. Presupunerea mea e ca valoram in ochii lor cam la fel de mult pe cât mă plăteau.

Ce pot sa te sfatuiesc avand in vedere experienta asta este (foarte important: daca iti doresti asa de tare sa vezi cum e sa lucrezi acolo) sa ceri undeva la 20-30% mai mult decat minimul cu absolut cu care poti trai (e totusi un job, nu merita sa investesti din alte parti ca sa iti permiti sa faci acel job) dar sa mentionezi ca vrei sa inveti, sa fii dispusa la negociere (in experienta mea de fiecare data au cerut o reducere, sau oferit o suma putin mai mica decat ce am cerut eu, acei 20-30% acopera asta) si sa mentionezi o suma aspirationala: okay esti dispusa sa incepi pe acel minim, dar unde vrei sa ajungi ca suma si cam in cat timp?

Repet, conditia este sa iti doresti foarte tare sa vezi cum e sa lucrezi acolo. Suficient de mult incat sa fii dispusa sa investesti minim 1-3 luni ca sa experimentezi treaba asta.
Altfel, in locul tau as cere o suma medie pentru rolul respectiv in piata, cred ca poti gasi pe google optiuni (cauta si tu din 3 surse diferite, vezi ce ti se pare plauzibil, ce se repeta mai des) si nu mi-as bate capul prea tare. As continua sa aplic in cat mai multe locuri pentru ca strategia asta sa aibe sanse de succes.

Fiind la inceput este mai usor sa negociezi in net si sa mergi automat pe CIM, tu vei avea de invatat munca respectiva, e treaba angajatorului sa-si bata capul cu acte si taxe si treburi din astea.
Iar legat de emotii, este cat se poate de natural, in general cred ca lumea se asteapta la asa ceva de la incepatori. Este important sa stii ca nu e singura ta sansa (chiar daca o fi mare), dai tot ce poti, dar nu exista garantii, asta face parte din proces.

Mulțumesc frumos!Voi tine cont de sfaturi!
Răspunde

Messages In This Thread
Cer sfaturi - de Bodoc Loredana - 01-14-2025, 09:57 AM
RE: Cer sfaturi - de Matei Busui - 01-14-2025, 10:54 AM
RE: mulțumesc frumos!Voi tine cont de sfaturile tale - de Bodoc Loredana - 01-14-2025, 11:41 AM
RE: Cer sfaturi - de Bogdan C. - 01-14-2025, 07:30 PM
RE: Cer sfaturi - de BogdanP - 01-20-2025, 11:36 AM

Sari la:

Users browsing this thread: 1 Guest(s)